School meal: Το πιο εύκολο κέικ βρώμης με κανέλα
Το κέικ που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι
Φίλη μου σήμερα είμαι στη θέση να σου παρουσιάζω την πιο υγιεινή ιδέα που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και είναι οτι πρέπει να το παίρνει μαζί του για κολατσιό στο σχολείο.
Έχουμε υπάρξει και εμείς μικροί και ξέρουμε πως τα κυλικεία των σχολείων δεν έχουν και τις πιο υγιεινές τροφές. Συνήθως στα ράφια θα βρεις σφολιάτες με κάθε είδους γέμιση, κρουασάν, σοκολάτες και τοστ συχνά με πολλά λιπαρά. Φυσικά και υπάρχουν καλύτερες ποιοτικές επιλογές, όπως το κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά είναι λογικό τα παιδάκια να επιλέγουν τα πιο νόστιμα αλλά ανθυγιεινά.
Κέικ βρώμης με κανέλα
Η συνταγή είναι για 9 κομμάτια
2φλ. αλεύρι (βρώμης)
1.κ.σ. baking powder
1/7 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης
1 κ.σ. κανέλα
1 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ βρώμη αραιωμένο σε 3 κ.σ νερό για 10 λεπτά
5 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά. Μετά από ένα καλό ανακάτεμα τα ενώνουμε. Το μείγμα πρέπει να αποκτήσει στέρεη μορφή. Όταν λοιπόν φτάσει σε σημείο να γίνει ο λεγόμενος χυλός, το μεταφέρουμε στην φόρμα του κέικ.
Πρέπει να ξέρεις πως το κέικ θα φουσκώσει πολύ. Εάν η φόρμα σου είναι μικρή, μοίρασε τον χυλό σε δύο δόσεις.
Βάζεις την φόρμα στον φούρνο και ψήνεις για 25 λεπτά στην πιο χαμηλή σκάλα. Όταν περάσουν τα 25 λεπτά, σκέπασε το κέικ με αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην καεί. Άφησε το να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Το κέικ σου τώρα είναι έτοιμο να φαγωθεί!
Καλή όρεξη!